O nás

Soubor mažoretek byl založen v roce 1993 při Základní škole T. G. Masaryka Vimperk Mgr. Dagmar Rückerovou.

Od roku 1998 se soubor mažoretek účastní Mistrovství ČR v mažoretkovém sportu, jehož hlavním organizátorem je mezinárodní organizace IMA (od roku 2012 roku IFMS) a OS Mažoretky Hranice.

Město Vimperk a Základní škola T. G. Masaryka se staly v roce 2004 spolupořadatelem MČR v mažoretkovém sportu a od tohoto roku probíhala ve Vimperku různá kola této soutěže (kvalifikace, semifinále, finále).

Soubor se pravidelně účastní finálových kol soutěže.

V roce 2014 soubor nacvičil sestavy s náčiním baton, pom, show s názvem Malá mořská víla. Právě s touto sestavou vybojovaly seniorky v čele s vedoucí Mgr. Alžbětou Rückerovou bronzovou medaili na finále MČR v mažoretkovém sportu v Náchodě a postoupily na MS do Prahy. V Náchodě ještě tým obsadil 6. místo s náčiním pom a opět postoupil na MS. Mistrovství světa proběhlo 28. – 30. 8 2014 na Folimance v Praze. Sestava Klapeta seniorek byla oceněna 10. místem a show skončila čtvrtá.

Rok 2015 by pro vimperský soubor dosud nejúspěšnější. Seniorky Klapeto se staly mistryněmi republiky s náčiním flag, druhými vicemistryněmi s náčiním pom a také druhými vicemistryněmi republiky se show – Šípková Růženka.

Díky svému skvělému umístění tým reprezentoval školu a město na Mistrovství světa v Praze na konci srpna 2015. Děvčata v čele s trenérkou A. Rückerovou vybojovala titul mistryň světa s náčiním flag, titul druhých vicemistryň s náčiním pom. Show porota ohodnotila 4. místem.

Od roku 2013 navštěvují soubor mažoretek Klapeto i děvčátka od 4 let. Pracují ve dvou skupinách –littlekadetky a kadetky.

Všechny věkové kategorie vimperských mažoretek trénují 2x týdně. V současné době soubor navštěvuje 46 dívek.

Mažoretky Klapeto Vimperk nejen soutěží, ale vystupují na plesech, poutích, na výročích škol, hasičů, narozeninových oslavách, fotbalových utkáních, dále pak na hokejových turnajích, školních slavnostech, městských slavnostech, gymnastických závodech, charitativních akcích a také kráčí v čele průvodu městy a obcemi. Svá vystoupení předvádějí děvčata na reprodukovanou moderní hudbu a také vystupují společně s DO ZUŠ Vimperk.

V případě zájmu o vystoupení kontaktujte vedoucí skupin.

Mgr. Dagmar Rückerová – Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , mobil – 731585681 (vedoucí littlekadetek, kadetek)

Mgr. Alžběta Rückerová – Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript (vedoucí seniorek).

 

web - www.mazoretky-vimperk.cz

facebook - Mažoretky Klapeto Vimperk