Mažoretky Klapeto úspěšné na finále B

Víkend 16. – 17. 5. 2015 byl pro soubor mažoretek Klapeto opět soutěžní. Kadetky s vedoucí Dagmar Rückerovou  a seniorky  s trenérkou Alžbětou Rückerovou společně vyrazily na finálové kolo MČR v mažoretkovém sportu do Valtic.

Sluneční víkend a příjemné prostředí přinesly mažoretkám skvělé výsledky.

V sobotu na zastřešeném pódiu valtického náměstí probíhala soutěž s náčiním baton. Do tohoto  kola  se naše děvčata kvalifikovala ve Stochově 9. května (sólo  baton Kysilová – 2. místo,sólo pom Grulichová – 2. místo,duo baton Váchová – Narovcová – 2. místo, duo baton Kysilová – Eliášová – 3. místo, duo baton Štěchová – Kubálková – 5. místo).

Vimperský tým v hlavním městě vína jako první reprezentovala děvčata Barbora Váchová a Štěpánka Narovcová. Za svůj skvěle provedený výkon tyto mažoretky obsadily 5. místo. V seniorské věkové kategorii jsme také měli své zástupce. Karina Kysilová – sólo baton – se umístila na 14. místě, dvojice  Kysilová – Eliášová skončila na nepopulárním 4. místě.


Neděle přinesla další báječné výsledky. Tentokrát porota hodnotila soutěžící s náčiním pom. Dopoledne vystupovaly kadetky Klapeto Vimperk. Po velmi  povedeném výkonu nakonec skončily na 7. místě. O několik okamžiků později startovaly seniorky Klapeto. Porazily všechny  konkurentky a vyhrály svou věkovou kategorii. Oba týmy postoupily na finále A do Náchoda.

Nedělní odpoledně patřilo sóloformacím pom. Juniorka Alice Grulichová potěšila trenérku,  kamarádky  z týmu  a vůbec  všechny, co jí držely palce, protože  i přes trému bravurně zacvičila svou choreografii a vybojovala tak stříbrnou medaili. I ona postupuje do finále A do Náchoda.

 

Mažoretkám Klapeto a vedoucím týmu ( tedy i sobě)  moc a moc gratuluji. Jsme ráda, že se zúročuje naše úsilí a pilné trénování.

Děkuji  rodičům, kteří nás přijeli podpořit do Valtic , děkuji  i rodičům, jež  zůstali doma ve Vimperku, protože vím, že  drželi pěsti  a sledovali naše počínání na internetových stránkách mažoretek.

Dále bych touto cestou ráda poděkovala firmě Švactrans. S jejími službami jsme maximálně spokojeni.

Alžběta Rückerová – vedoucí seniorek Klapeto

Fotogalerie zde »