Klapeto úspěšné na finále B v Kladně

První májový den soutěžila děvčata ze souboru Klapeto Vimperk – juniorky, seniorky – na finále B v Kladně. Mažoretky do tohoto kola postoupily z kvalifikace, která se konala ve Stochově 3. dubna.

Celý den ve sportovní hale probíhala soutěž sóloformací. Jako první reprezentovala náš tým seniorka Eliška Kubálková. Její choreografie s náčiním baton se jí povedla o dost lépe než v kvalifikaci, a proto jí porota ocenila 8. místem. Nela Fleišmanová – další naše seniorka – skončila čtrnáctá. Duo Barbora Váchová a Štěpánka Narovcová se umístilo na 9. místě.

 Finále v Kladně Finále v Kladně

Fotogalerii najdete zde.

Velkého úspěchu dosáhla dvojice Alice Grulichová a Sára Štěchová. Díky své skvěle zacvičené choreografii děvčata získala stříbrnou medaili a vybojovala postup na MČR do Karviné (baton).

Alici Grulichové se dařilo i sólově. Ve své věkové kategorii s náčiním POM se umístila na krásném druhém místě. Postup jí bohužel utekl.

Zlato a postup na MČR do Náchoda (pom) získala juniorka Natálie Uhříčková.

Děkujeme za reprezentaci! Eliško, Nelo, Báro, Štěpko, Sáro, Alice a Natálko!

MČR v Náchodě se koná o víkendu 14. – 15. 5. 2016. Klapeto zde bude soutěžit celkem osmkrát.

Představí se : kadetky – sestava POM, seniorky – sestava POM, seniorky – sestava FLAG, seniorky – sestava SHOW, seniorky – miniformace FLAG, kadetky - duo POM , seniorky – duo POM, sólo – POM.

Věříme, že i z tohoto finálového kola přivezeme do Vimperka alespoň jednu medaili.

Alžběta Rückerová