Mažoretky Klapeto – mistryně a vicemistryně světa

Soubor mažoretek Klapeto si i letos vybojoval postup na MS v mažoretkovém sportu, které probíhalo od 23. do 26. 8. 2017 ve Sportovní hale Královka v Praze. První tři dny zasedla v porotě této mezinárodní soutěže vedoucí a trenérka souboru Alžběta Rückerová, poslední den se mistrovství účastnily vimperské kadetky a seniorky.

Mistryně světa Mistryně světa

 

V sobotu dopoledne se v první soutěžní disciplíně představily kadetky v pochodovém defilé. V odpoledním programu několikrát vystoupily seniorky Klapeto Vimperk. Nejprve to byla Nela Fleišmanová v sóloformaci s náčiním flag. Později se k Nele připojila Alice Grulichová a společně ukázaly nacvičenou sestavu také s náčiním flag. S flagem se děvčata předvedla ještě v miniformaci (7 děvčat) a ve skupině. Závěrečnou disciplínou byla pódiová choreografie mažoretek classic (kadetky).

 

Všechna děvčata podala výborný výkon. Jejich vystoupení mělo skvělé choreografie, razanci, výraz, přesnost, synchronnost i dívčí ladnost. Byla radost sledovat jejich počínání na soutěžní ploše.

Snahu děvčat ocenila i porota. Duo seniorek stanulo na postu nejvyšším – děvčata byla vyhlášena mistryněmi světa pro rok 2017 s náčiním flag. Miniformace seniorek byla oceněna titulem 1. vicemistryně světa, skupinová choreografie nejstarších děvčat s náčiním flag vybojovala také titul 1. vicemistryň světa a kadetky v disciplíně classic doplnily řadu skvělých vimperských ocenění taktéž ziskem diplomu pro 1. vicemistryně světa. Sóloformace skončila na 8. místě.

K dobrému výkonu týmu určitě přispěl i velký počet rodičů a příznivců našich mažoretek z Vimperska, jež byl v hledišti při vystoupeních a po nich velmi slyšet. Díky za to.

Děkujeme všem za materiální a finanční pomoc, díky níž jsme se MS 2017 mohli opět zúčastnit.

Fotogalerii najdete zde.

Alžběta Rückerová