Kvalifikace MČR v mažoretkovém sportu 2019

Ve Zruči nad Sázavou proběhlo 14. 4. poslední kvalifikační kolo letošní soutěžní sezóny. Soutěž se konala ve velmi pěkné víceúčelové sportovní hale s důstojným zázemím pro sportovce i pro diváky. V soutěži se představily i vimperské mažoretky souboru Klapeto, a to ve čtyřech startech.

Seniorky s náčiním flag pod vedením Alžběty Rückerové si odvezly prvenství, předvedly svižnou choreografii s náročnými prvky v synchronním provedení a dokázaly, že patří k republikové špičce v této disciplíně. Juniorky s flagem startovaly s tímto náčiním a v této věkové kategorii poprvé a jejich výkon byl porotou oceněn stříbrnou medailí.

Kadetky pod vedením Alžběty Rückerové se v letošní soutěžní sezóně zaměřily na náčiní pom-pom. Svou náročnou soutěžní sestavu zacvičily s velkou dávkou energie, synchronnosti a bez výrazných chyb. Porota jejich výkon ocenila 1. místem, kadetky tak předhonily pom-pom stálice na republikovém žebříčku. Vkusné kostýmy s pavoučím motivem, nové třpytivé náčiní a zajímavá hudba skvěle dokreslily atmosféru choreografie.

Na kvalifikaci MČR poprvé startovala skupina kadetky klasik. Jejich soutěžní vystoupení představuje dva vstupy, a to pochodové defilé a pódiová choreografie. Skupina předvedla velmi pěkný výkon, přestože zklamala technika. Soutěžící dokončili své vystoupení bez hudby, vysloužili si velký potlesk publika a k jejich radosti z prvního soutěžení samozřejmě přispěla i zlatá medaile.

Děkujeme děvčatům za pěkné výkony, trenérkám a asistentkám za péči v mnohahodinových trénincích a rodičům za podporu. Mnoho úspěchů v dalších soutěžích letošní sezóny!

Dagmar Rückerová

Fotografie naleznete v naší >>fotogalerii<<